Bestemming


Belfast, vernoemd naar Béal Feirste (‘monding van de rivier Farset’ waaromheen de stad is gebouwd), is de grootste stad van Noord-Ierland en sinds 1922 ook de hoofdstad. Noord-Ierland is grotendeels bergachtig gebied met een landschap dat veelal glooiend is met groene heuvels. De kust is rotsachtig.


De stad, die helaas lang bekend heeft gestaan om de conflicten (‘the troubles’), wordt bezongen in o.a. 'Belfast Child’ van de beroemde popgroep Simple Minds. Van verre zie je al Samson & Goliath, de gele kranen van Harland and Wolff, die vlakbij de scheepshelling staan waar zo’n 100 jaar eerder de Titanic is gebouwd en je nu het prijswinnende Titanic Belfast kunt beleven.

 

Deze moderne stad met haar historisch centrum is verder beroemd om de indrukwekkende muurschilderingen, de typisch N-Ierse pubs, de kathedralen, maar ook om zijn natuur waar o.a. ‘Game of Thrones’ is opgenomen en je je kunt vergapen aan de natuurkrachten van Giant’s Causeway. Naast bekende bierbrouwerijen kent Noord-Ierland ook zijn heerlijke Bushmills whiskey.  

Sponsoren

Hoofdsponsoren:       Sponsoren:               Mediapartners:       Hoofdsponsoren:       Sponsoren:               Mediapartners:      


KeepAlive