Bestemming


Midden Portugal
‘Centro de Portugal’ is een voor velen onbekend maar prachtig gebied. Met zijn adembenemende natuur, zoals de Serra da Estrela, en historische steden en dorpen, zoals Coimbra, is het echt heel afwisselend en zeker de moeite waard om eens nader kennis te maken. 

 

Aveiro
Deze stad met de talloze kanaaltjes is de hoofdstad van Ria; een lagune die de Vougarivier verbindt met zee. Dit Portugese Venetië wordt nog eens bevestigd door de ‘barco moliceiros, een soort gondel waarmee je nu door Aveiro kunt varen, maar vroeger werd gebruikt om algen en zeewier uit de Ria te halen. De architectuur in Aveiro is zeer divers, maar opvallend zijn de felgekleurde, traditionele huisjes met prachtige tegeltableaus. Ongetwijfeld zal je ook de traditionele zoetigheid proeven, de ‘ovos moles’ op basis van eieren en suiker omhuld door een laagje hostiedeeg. In en om Aveiro zijn tal van plaatsen leuk om te bezoeken; op eigen gelegenheid of via een van de aangeboden excursies.   

 

Ilhavo
Op slechts enkele kilometers van Aveiro en enkele kilometers van zee ligt in het zuiden Ílhavo aan de rivier Vouga. Deze bijzondere ligging heeft van oudsher de activiteiten van de bewoners bepaald: visserij en tochten naar het verre Nieuwe Land op zoek naar kabeljauw. De huidige uiterwaarden ‘gafanhas’ zijn dus heel vruchtbaar en vandaag de dag worden er aardappelen, mais en groenten verbouwd. Waar Ílhavo nu écht beroemd om is, is de fabriek Vista Alegre. Al meer dan 170 jaar wordt hier prachtig porselein gemaakt dat tot het meest prestigieuze ter wereld behoort. Prachtige, moderne eetserviezen, traditionele theeserviezen en kleurrijke beelden en vaatwerk; uiteraard maak je daar kennis mee!

 

Coimbra
Onbegrijpelijk waarom de beroemde Fado van Coimbra zegt dat de schoonheid van Coimbra het meest opvalt als we de stad verlaten. Het is juist zo’n charmante stad aan de rivier de Mondego met een haast voelbare geschiedenis. Wat veel mensen niet weten, is dat Coimbra behoort tot een van de oudste universiteitssteden van Europa. De universiteit staat dan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. En de vele Harry Potter-achtige universiteitsstudenten die in het zwart gekleed gaan, zorgen ook enigszins voor de mystiek in Coimbra. Ook de met goud bedekte 18e eeuwse Joanina-bibliotheek wordt beschouwd als een van de mooiste bibliotheken ter wereld! Het waren de Romeinen die met slechts een kleine nederzetting de basis legden voor deze leuke en levendige stad.
We hebben op vrijdagmiddag alle tijd om op verschillende manieren deze stad beter te leren kennen.

 

Sponsoren

Hoofdsponsoren:      Sponsoren:            Mediapartners:       Hoofdsponsoren:      Sponsoren:            Mediapartners:      

4-daagse post congres tour


   

Isropa biedt i.s.m. Sunny Cars een beperkt aantal congresdeelnemers, bij voorkeur reisagenten en -organisatoren, de mogelijkheid deel te nemen aan deze unieke post-congres tour.

 

Maak op eigen gelegenheid kennis met het prachtige achterland van Porto. Het gebied van de Douro, stille dorpjes, groene heuvels en natuurlijk: port. Een programma-impressie:

Zondag 18/11

Je Sunny Cars auto wordt afgeleverd bij de congreslocatie en je vertrekt op eigen gelegenheid richting Lamego. Via een rustige route bereik je op een prachtige locatie het Lamego Hotel & Life. Te midden van uitgestrekte wijn- en olijfboomgaarden ligt dit uitstekende hotel. Door de verhoogde ligging heb je een prachtig uitzicht over de Douro vallei. Geniet lekker aan het zwembad met comfortabele ligbedden of verken de omgeving; Lamego ligt op loopafstand.
’s Avonds is er een diner met specialiteiten uit de streek en uiteraard begeleid door passende wijnen uit de Douro regio.

Maandag 19/11
Na het uitgebreide ontbijt rustig op pad naar Quinta Branca voor een rondleiding en wijnproeverij. Daarna via een prachtige route naar Porto. Onderweg kom je talrijke dorpjes tegen met typische restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen. In Porto verblijf je twee nachten in Hotel Teatro. Een goed en centraal gelegen hotel, gevestigd in een voormalig theater. De historie van het pand is terug te vinden in allerlei details in het hotel.
’s Avonds alle tijd om Porto te verkennen en in één van de vele restaurants of barretjes te eten tussen de lokale bevolking. Een aperitief met port is aan te bevelen!

 

Dinsdag 20/11
Vandaag de hele dag in Porto. Dus ga lekker winkelen op de ‘mercado do bolhao’, bezoek het Sao Bento Station en drink koffie in het Belle Epoque Café Majestic. Een typische lunch met op houtskool vuur bereidde verse vis vind je in Matosinhos en Afurada. Uiteraard mag een bezoek aan één van de porthuizen niet ontbreken. De rondleidingen worden steevast afgesloten met een proeverij.
’s Avonds is er een speciaal diner inclusief wijn en water voor alle posttour-gangers in restaurant Palco van het hotel.

 

Woensdag 21/11
Na het ontbijt is er tijd om nog wat laatste souvenirs te kopen of juist nog even te genieten van een kopje koffie aan de oever van de Douro. Daarna op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Porto voor de terugreis naar Amsterdam.

 

Inbegrepen

  • 3 overnachtingen op basis van logies/ontbijt
  • 2x diner inclusief wijn en water
  • 2 dagen gebruik van een Sunny Cars auto
  • Routesuggesties
  • Rondleiding met wijnproeverij in Quinta Branca

Niet inbegrepen

  • Toeristenbelasting: ca. € 2 p.p.p.n.
  • Persoonlijke uitgaven

Prijs
€ 175 p.p. o.b.v. 2-pers.kamer
€ 100 1-pers. kamer toeslag

 

De posttour wordt uitgevoerd door en valt onder de verantwoordelijkheid van Isropa; derhalve zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing.
Je ontvangt bij deelname aan de posttour -naast de congresnota van GI Travel- een separate factuur van Isropa m.b.t. deze posttour.


KeepAlive